Ekovilla on luonnollisesti lämmin

Ekovilla lämmittää sekä taloa että mieltä. Ekovillan lämmin tarkoittaa lämpimän asumisen ja elämisen kokonaisuutta, elämänlämpöä sinulle ja perheellesi.

Lämmöneristeen tärkein tehtävä on pitää lämpö talon sisällä kovimmillakin pakkasilla ja säilyttää viileys talon sisällä helteellä. Sisätilojen lämpötilan säilyttämiseen liittyvät niin lämmön siirtymisen ominaisuudet (kuten lämmönjohtavuus), materiaalin kyky sitoa ilmaa ja estää ilman liikkuminen sekä materiaalin reagointi kosteuteen.

Laadukkaasti tehtynä eristys pitää talosi sopivan lämpimänä, miellyttävän hengittävänä ja auttaa säästämään lämmityskuluissa.

 • Miten lämmön eristävyyttä mitataan?

  Lämpöä siirtyy sisältä ulos eristerakenteen läpi pääosin kolmella tavalla:
  ● johtumalla eristemateriaalia pitkin (lambda-arvo)
  ● säteilemällä
  ● kulkeutumalla (konvektio) eristeen sisällä tapahtuvien ilmavirtausten mukana, tai eristerakenteen läpi tapahtuvien ilmavuotojen (rakennusvirhe) mukana.

  Lämmöneristeen lämmönjohtavuus (lambda) kuvaa kuinka vähän eriste johtaa lämpöä. Näissä teoreettisissa arvoissa ei ole kuitenkaan huomioitu eristeen todellista kykyä sitoa ilmaa, millä on suuri vaikutus todelliseen lämmöneristyskykyyn. Materiaalin lämmöneristyskyky on sitä parempi, mitä varmemmin ilma pysyy paikallaan eristeen sisässä, ja tähän ominaisuuteen perustuu myös Ekovillan erinomainen eristävyys.

  Tarkista tuotteidemme tarkemmat ominaisuudet.

 • Miten Ekovillan lämmin toimii?

  Luonnosta tulevat toimivimmat ratkaisut lämmöneristämiseen. Kylmiin oloihin luodut eläimet tarkenevat erittäin kylmissä olosuhteissa, koska niiden peitinkarvat ovat onttoja sisältäen runsaasti eristävää ilmaa. Lisäksi niillä on peitinkarvojen väleissä kiharaiset aluskarvat, jotka estävät ilman liikkumisen turkin sisällä. Samaa hienoa luonnollisuutta tarjoaa myös Ekovilla oman kotisi lämmöksi.

  Ekovilla-eristeen materiaali on luonnosta tulevaa puukuitua. Kuidun sisällä on solukko, joka sisältää runsaasti ilmaa ja jossa ilma pysyy paikallaan muodostaen tehokkaan lämmöneristeen. Tämän lisäksi Ekovillassa on myös kuitujen väleissä runsaasti eristävää ilmaa, joka on saatu aikaiseksi hiertämällä kuituja valmistusvaiheessa ainutlaatuisella tavalla. Näin kuiturakenteista tulee lyhyitä, pörröisiä ja toisiinsa lomittain tarttuvia, muodostaen kuohkean ja hyvin ilmaa sisällään pitävän lämmöneristeen.

  Syntyvät ilmataskut ovat hyvin pieniä, jolloin niiden sisällä ei pääse syntymään haitallista ilmavirtausta. Riippumatta eristeen asennustavasta (puhallus, ruiskutus tai eristelevy) Ekovillan ilmanläpäisevyys on pieni, mikä on tärkeä ominaisuus varsinkin seinärakenteessa.

  Seinäeristeen eripuolilla oleva lämpötilaero aiheuttaa ilmanvirtausta – konvektiota – eristeen sisällä. Sisäosan lämmin ilma pyrkii kohoamaan ylös ja ulko-osan kylmempi ilma vastaavasti alas. Mitä tiheämpi ja pörröisempi ilmaa sisällään pitävä kuiturakenne on, sen vähäisempää on rakennetta jäähdyttävä vaikutus.

  lämmin hengittävä solukko puukuitu eriste pitää lämmön sisällä talossa hyvä lämmöneriste

   

   

   

   

   

   

  Puukuidun ilmava solukko ja ilmankierto solun sisällä takaavat tasaavan vaikutuksen.

  Tarkista tuotteidemme tarkemmat ominaisuudet.

 • Hengittävä mutta lämmin

  Hengittävällä Ekovilla-tuotteella on kyky tasata huoneilman kosteutta (katso tarkemmat tiedot kohdasta: Hengittävä)

  Huoneilman kosteudella on vaikutusta myös siihen, miten koemme kodin lämmön. Oikeassa kosteudessa huoneen lämpötila voi olla alhaisempi ja koemme sen silti yhtä miellyttävänä kuin asteen tai pari korkeamman lämpötilan liian kuivassa tai liian kosteassa huoneilmassa. Näin oikein eristetyssä kodissa lämpötilaa voidaan pudottaa asumismukavuudesta yhtään tinkimättä.

  Jo yhden asteen pudotus säästää lämmitysenergiaa noin 5 %.

  Ekovilla-eristeellä on suuri kosteuskapasiteetti, eli se voi sitoa itseensä huoneilman kosteutta menettämättä eristysominaisuuttaan. Eriste vastaanottaa ja luovuttaa ilman kosteutta ympäristön tilanteen mukaan. Tähän ominaisuuteen perustuu myös hengittävän rakenteen miellyttävä viilentävä vaikutus kesähelteellä. Kun aurinko lämmittää rakennetta, siihen sitoutunut kosteus höyrystyy ja haihtuu ilmaan jäähdyttäen rakennetta (faasimuutos). Tämä ominaisuus luo mukavuutta asumiseen ilmaiseksi.

  Talvisin hengittävä Ekovilla pitää sisätiloissa miellyttävän ilmankosteuden

  ekovilla samasta aineesta valmistettu eriste kosteudentasaamiskyky hengittävä ja lämmin

  Kesäisin hengittävyys pitää liian kosteuden ulkona

  Lämpimän eristerakenteen yksi vaatimus on, ettei ilma pääse kulkemaan sen läpi. Tämä estetään rakenteen sisäpintaan asennettavalla ilmansululla. Hengittävän Ekovilla-eristeen kanssa käytetään vesihöyryä läpäisevää ilmansulkupaperia.

  Ekovilla-ratkaisuissa ilmansulkupaperin toimivuudesta on kymmenien vuosien kokemus, ja lukuisissa ilmanpitävyysmittauksissa talot on todettu erittäin tiiviiksi.

  Tarkista tuotteidemme tarkemmat ominaisuudet.