Asfalttikuitu EKI-12

Kivimastiksiasfaltti (SMA) on suosittu vilkasliikenteisten teiden päällysteenä Euroopassa. Suomen vaativiin ilmasto- ja maasto-olosuhteisiin se sopii erinomaisesti. SMA:n etuja ovat kulumiskestävyys (nastarengaskestävyys), deformaationkestävyys (lämmönkestävyys) ja vedenkestävyys.

Ekovilla asfalttikuitu asphalt fiber

Sellukuidut Eki-12 ja Eki-12G mahdollistavat kestävämmän ja pitkäikäisemmän tien. Eki-kuitujen etuna on myös selluloosakuitujen ympäristöystävällisyys.

Sellukuituja on saatavana kahdessa muodossa: irtokuituna (Eki-12) ja granuloituna (Eki-12G). Eki-12:sta on saatavana annospusseissa (16kg) sekä suursäkeissä (n.420kg) ja Eki-12G:tä suursäkeissä (850kg). Eki-12 ja Eki-12G:n keskimääräinen annostelu SMA-massassa on 0,3 – 0,5% painosta ja voidaan määritellä tarkemmin asfaltin suhteutuksessa.

Kuiduttamisen tietotaito vahvuutena

Ekovilla Oy on kehittänyt oman teknologian paperin kuiduttamiseen ja on toiminut alalla jo yli 40 vuoden ajan. Ekovilla Oy tunnetaan asfalttikuitutuotteiden lisäksi myös Ekovilla-lämmöneristeen valmistajana. Yhtiöllä on kolme tehdasta; Kuusankoskella, Kiimingissä sekä Ylistarossa.

Asfalttikuitumme etuja ovat mm. kulumiskestävyys, lämmön- ja vedenkestävyys sekä ekologisuus.

Asfalttikuidut toimitamme suoraan Ekovilla Oy Ylistaron tehtaalta. Eki-12 ja Eki-12G valmistetaan PANK-luokituksen mukaisesti.