Ekovillalevy

Ekovilla-eristeen halutut ominaisuudet on saatavana puhallettavan ja ruiskutettavan eristeen lisäksi myös levymäisessä muodossa. Tässäkin tuotteessamme on suuri hiilikädenjälki eli ilmastohyöty.

Rakentajien toiveisiin suunniteltu Ekovillalevy tarjoaa kaikki Ekovillan hyvät ominaisuudet:

 • Puukuitueriste uusiutuvista luonnonvaroista
 • Hiilineutraali
 • Hyvä lämmöneristyskyky
 • Hengittävä ja turvallinen
 • Helppo asentaa
 • Soveltuu uudisrakentamiseen ja saneeraukseen
 

Ekovillalevy on hengittävä eriste, jota on mukava käsitellä. Tiivis kuiturakenne pitää ilman sisällään ja takaa hyvän lämmöneristävyyden. Eristeen jämäkkyys pitää kulmat ryhdikkäinä, jolloin eriste täyttää sille varatun tilan – kulmia myöten. Rakennustarvikeliikkeistä saat eristeen leikkaamiseen Ekovillasahan, jolla eristeen työstäminen sujuu parhaiten. Leikkaaminen käy kätevästi myös Ekovillaveitsellä (Fiskars).

Ekovillalevy sopii sekä uudisrakentamiseen ja saneeraukseen. Hengittävien talojen suosion kasvaessa yhä useamman valmistalon elementit eristetään tehtaalla valmiiksi Ekovillalevyllä. Ekovillalevyn asennuksesta lisää täällä. 

Ekovillalevyn asennus

Ekovillalevy uudisrakentamisessa

Ekovillalevy tuo aivan uusia mahdollisuuksia puurakentamiseen. Ekovillalevy tuo Ekovillan hyvät ominaisuudet entistä laajemmin myös taloteollisuuden ja talopakettiasiakkaiden ulottuville. Saat useilta valmistajilta seinäeristeeksi Ekovillan. Kysy lisää talokauppiaaltasi.

Levyvilla Ekovilla asennus lämmöneriste rakentaminen
 • Seinät

  Ekovillalevy seinään levyvilla

  Eriste asennetaan pystyrunkoon huolellisesti.

   

  Ekovillalevy Ekovilla Levy

  Ulkoseinän rakenne sisäpuolisella vaakakoolauksella.

 • Yläkerran seinät

  Levyvillan asennus kehäristikon pystyosaan. Eriste asennetaan ennen tuulensuojaa. Pystyosan tuulensuojalevyt viedään kylmäksi jäävälle ristikon osalle ennen eristeen asennusta.

  Ekovillalevy Ekovilla Levyvilla

  Leikkaus rakenteesta, jossa tuulensuojalevyt asennettuna sekä vaakakoolaus eristeineen asennettuna.

 • Yläpohjat

  Levyvilla Ekovillalevy

  Määräykset täyttävä (0,09 W/m2K) lämpimän tilan yläpohjan rakenne saadaan käyttämällä esim. 100 mm Ekovillalevyä alapaarteiden välissä ja puhallusvillaa 310 mm.

  Ilmansulkupaperin limitykset 200-300 mm, kolausväli k 300 mm. Räystäsalue suojataan tuuliohjainpahvilla.

 • Alapohjat

  Ekovillalevy Ekovilla Levy

  Levyvilla rossialapohjassa. Asennus suoritetaan huolellisesti tuulensuojalevyn päälle. Eristeiden on täytettävä koko tila.

  Ekovillalevy Ekovilla Levyvilla

  Eristyksen päälle asennettu ilmansulku Ekovilla X5.

Ekovillalevy korjausrakentamisessa

Ekovilla soveltuu erinomaisesti lisäeristämiseen. Eriste muodostaa puru- ja hirsirakenteiden kanssa sama-aineisen ja yhtenäisen eristekerroksen ja sallii vanhan rakenteen hengittävyyden. Puupohjaisena eristeenä Ekovilla tuo seinään lisää kosteuskapasiteettia parantaen seinän toimivuutta.

Levyvilla Ekovilla asennus lämmöneriste rakentaminen