Lisäeristäminen kannattaa

Saneerauksella säästöä ja pidempi elinkaari

Lämmitysenergian kallistumisen myötä lisäeristäminen on entistä kannattavampaa; kustannukset tulevat takaisin parhaimmillaan muutamassa vuodessa. Vielä 2000-luvun alun taloissa eristevahvuudet olivat vaatimattomia nykyisiin vaatimuksiin nähden. Myös rakenteiden ilmanpitävyys on usein puutteellinen. Huoneen lämpötilaa nostetaan yleensä asukkaiden tunteman vedon vuoksi – ja jo muutaman asteen nosto lisää energian kulutusta jopa 20%.

Laske säästö lisäeristyslaskurilla

Kestävää eristämistä
 • Isännöitsijöille ja asunto-osakeyhtiöille

  Lisäeristäminen oikein tehtynä parantaa sekä rakennusten että asukkaiden hyvinvointia.

  Hen­gittävänä, hyvin kosteutta siirtävänä Ekovilla sopii lisäeris­teeksi miltei kaiken tyyppisiin yläpohjiin. Ekovilla tarjoaa lisäeristäjälle sen toivoman energiansäästön lisäksi parempaa asumisviihtyisyyttä ja turvallisempia rakenteita.

  Eri vuosikymmenten taloilla on omat erityispiirteensä sekä ongelmansa, jotka kannattaa korjata ennen lisäeristämistä. Ennen lisäeristämistä kannattaa kuitenkin kartoittaa eristettävät kohteet myös mahdollisten vaurioiden varalta. Yläpohjassa voi olla pieniä rakentamistarpeitakin ennen eristystä.

  Siksi kannattaa pyytää Ekovilla-ammattilainen paikalle. Hän kartoittaa kiinteistösi lisäeristystarpeen ja huolehtii eristyk­sen järkihintaan, luotettavasti ja nopeasti.

 • Saneerausliikkeille

  Tuuliohjaimet räystäsalueella

  Tuulenohjainpahvi on tarkoitettu yläpohjan räystäsalueelle asennettavan puhallusvillan liikkumisen estämiseksi. Tuulenohjain ohjaa ilmavirtaukset yläpaarteen suuntaan, jolloin räystäsalueelle ei tule jäähdyttäviä virtauksia. Katteen suuntaisesti asennettu tuulenohjainpahvi estää myös tuiskulumen pääsyn eristeisiin.

  Asennus

  Tuulenohjain soveltuu käytettäväksi k900 mm ja k1200 mm ristikkojaolle. Määrämittaiset levyt nidotaan ristikoiden kylkeen ja kiinnitys varmistetaan naulaamalla päälle rimat.

  Tuulenohjaimen alareuna tulee kiinnittää siten, että mahdollisesta levyn päälle kertyneestä lumesta tuleva sulamisvesi ei valu lämmöneristeisiin. RIL 107-2012 ohjeiden mukaan aluskatteen alapinnan ja tuulenohjaimen välisen vapaan tuuletusvälin tulisi olla kattokaltevuuksilla > 1:5 75 mm ja kaltevuuksilla 1:20…1:5 100 mm. Tuulenohjaimet on helpointa asentaa ennen aluskatteen asennusta. Jos aluskate on suojaussyistä asennettava ensin, tuulenohjain voidaan asentaa myös alakautta.

  Piipun läpivienti yläpohjassa

  Lisäeristyksen yhteydessä on huomioitava piipun paloturvallinen läpivienti yläpohjassa.

  Metallipiiput

  1.  Hormille johtava kulkusilta.

  2.  Puhallusaikainen suoja esim. kevytpeite. Poistettava ehdottomasti heti eristepuhalluksen jälkeen!

  3.  Galvanoitu suojaverkko (silmäkoko 10x10mm) taivutettuna levyn reunojen yli, esim. nitomalla. Verkko nostetaan piipun ympärillä ylöspäin 100mm ja sidotaan lopuksi galvanoidulla metallipannalla piipun ympärille. Näin varmistetaan tilan tuulettuvuus ja estetään pieneneläinten pääsy tuuletustilaan.

  4. 13mm kipsilevy tai vastaava, korkeus vähintään 150mm yli puhallusvillaeristeen.

  5. A1-luokan palovillaa, eristyspaksuus 2x50mm, ellei piipun valmistaja toisin ohjeista.

  6. A1- tai A2s1d0 -luokan palamaton eriste, paksuus 200mm.

  Harkkopiiput

  1.  Hormille johtava kulkusilta.

  2.  A1-luokan palovilla, 2x50mm tai valmistajan ohjeen mukaan. Palovilla 100mm eristepinnan yli.

  3.  Poista puhallusvilla ja/tai roskat palovillan päältä.

  Paikalla muuratut piiput

  1.  Hormille johtava kulkusilta.

  2.  A1-luokan palovilla, 2x50mm tai valmistajan ohjeen mukaan. Palovilla 100mm eristepinnan yli.

  3.  Poista puhallusvilla ja/tai roskat palovillan päältä.

  Lataa ohje >>

 • Kysy neuvonnasta

  Ekovillan neuvontapalvelusta saat tuotteiseen tai rakenteisiin liittyvää tietoa.
  Voit soittaa tai laittaa kysymykset sähköpostilla.

  +358 50 3311 870

  neuvonta@ekovilla.com