Ekovillan tarina

Ekovilla Oy:n juuret ovat Kuusankoskella. Reijo Louko ja Risto Kauppila perustivat Kymen Puhalluseristevilla Oy:n (myöhemmin KYPE) vuonna 1979. Alkuun selluvilla-tuotenimellä toiminut yhtiö oli mukana kehityksessä, kun sellukuitueriste tuli osaksi suomalaista rakentamista 1980-luvun aikana. Kotimaiset viranomaiset perehdytettiin tuotteeseen ja VTT:n kanssa suoritettiin lukuisia tutkimuksia lämmöneristeen ominaisuuksista.  Vuonna 1982 saatiin tyyppihyväksyntä selluvillan lämmönjohtavuudelle ja 1983 palonkestävyydelle.

ekovilla historia 80 luku kuusankoski
Kuva: Kuusankoski 1985. Ekovillan kolme tehdasta perustettiin vuonna 1985.

Vuonna 1985 perustettiin tehtaat Kuusankoskelle, Ylistaroon ja Kiiminkiin. Ekovilla-brändi syntyi samana vuonna ja myynnin sekä markkinoinnin kehittämiseen perustettiin oma yhtiö, Ekovilla Oy, vuonna 1986.

1990-luvulla alkupuolella rakentamisen volyymi oli alhaista suuren laman vaikuttamana. Vuosikymmennen puolivälissä Ekovillan toiminta alkoi taas kasvaa kun yhteistyö rakennustarvikeliikkeiden ja suunnittelijoiden kanssa lisääntyi. Tätä aikakautta seurasi kasvu, joka jatkuu edelleen.

ekovilla historia lämmöneriste lehtileike puukuitueriste toimiva ratkaisu
Kuva: Rakennusalan ammattilaisten perehdyttäminen selluvillan ominaisuuksiin oli yksi merkittävä askel Ekovillan kehittymisessä. Vuoden 1996 perehdytysmateriaalia.

Vuonna 2009 käynnistettiin investointi levyvillatehtaaseen, joka perustettiin puhallusvillatehtaan viereen Kuusankoskelle. Ekovillalevyn tuotanto käynnistyi  vuonna 2010, ja tuote on saanut hyvän vastaanoton niin kuluttajien kuin ammattilaisten keskuudessa. Levyvilla oli odotettu uutuus Ekovillan tuoteperheeseen ja sen käyttö on lisääntynyt vuosittain koko 2010-luvun. Levyvilla on mahdollistanut ympäristöystävällisen Ekovillan käytön talotehtaiden elementtituotannossa, minkä seurauksena asiakkaamme voivat valita hengittävän ja ekologisen kodin valmistaloteollisuuden kumppaneiltamme.

Matkallamme olemme oppineet ja keränneet osaamisen pääomaa. Meille on syntynyt paljon parasta kerrottavaa. Näillä sivuilla kerrotaan tietoa Ekovillasta, joka on ekologinen lämmöneriste ja paras ratkaisu meille kaikille. Talolle, siinä asuville ja luontoarvoille.

Ekovilla valmistaa ekologista lämmöneristettä, joka antaa ihmisille mahdollisuuden asua lämpimästi, turvallisesti ja perustaa oman hiilipankin. Ekovilla, elämänlämpöä.

 

Ekovilla kuuluu EcoUp-kiertotalouskonserniin, joka tuottaa ekologisia tuotteita ja palveluja rakennusalalle ja kumppaneille. EcoUp-ratkaisujen lähtökohdat ovat hiilineutraalius, materiaalien uusiokäyttö ja energiatehokkuus.