Puhallusvilla

Ekovilla on hiilineutraali puhallusvilla-tuote. Se on suomalaisten suosikkieriste omakotitaloissa ja laajalti käytetty myös ammattirakentamisessa. Puhallusvilla valmistetaan pääosin puhtaasta sanomalehtipaperista ja sillä on eristetty asiakkaidemme koteja jo neljänkymmenen vuoden ajan.

Ekovilla IA puhallusvilla

Ekovilla - puhallusvillan asennus

 

Puhallusvillan ominaisuudet

Puhallusvillalla on ekotehokkaan eristeen hyvät ominaisuudet; se valmistetaan pääosin kierrätetystä puukuidusta, se on hiilineutraali tuote ja eristeenä säästää energiaa.

 • Puhallusvilla uusiutuvasta luonnonvarasta
 • Hiilineutraali
 • Erinomainen lämmöneristämiskyky
 • Hyvät rakenteelliset palo-ominaisuudet
 • Hengittävä ja turvallinen
 • Soveltuu uudisrakentamiseen ja saneeraukseen

Puhallusvilla uudisrakentamisessa
Puhallusvilla korjausrakentamisessa ja lisäeristämisessä

Ekovillan soveltuvuus

Ekovillan puhallusvilla soveltuu hyvin puurakentamiseen ja sopii mainiosti käytettäväksi samoissa kohteissa Ekovillalevyn kanssa. Ekovilla-eristeet valmistetaan valikoidusta sanomalehtikeräyspaperista, johon lisätään palonestoaineita. Eristeet soveltuvat uudis- ja korjausrakentamiseen sekä lisäeristämiseen. Pääasialliset käyttökohteet ovat yläpohjat, alapohjat ja seinät. Suomessa vuodesta 1979 saakka valmistettu eriste soveltuu hyvän kosteudensiirtokyvyn vuoksi myös passiivirakenteisiin.

Yläpohjan ja alapohjan lämmöneristys on nopeaa puhallettavan Ekovillan avulla. Valtuutettu Ekovilla-asennusyrittäjä tuo eristeet ja asennuskaluston mukanaan ja hoitaa eristämisen ammattitaitoisesti valmiiksi asti. Puhallusvilla täyttää pienimmätkin kolot ja muodostaa yhtenäisen tehokkaan eristevaipan.

 • Ekovillan itseasennus

  Ekovilla IA-puhallusvillan itseasennus

  Ekovilla IA -itseasennus on suunniteltu helppoa ja mukavaa omatoimista asennusta ajatellen. Voit hakea kauppiaaltasi vuokralle puhalluskoneen, jolla ylä- ja alapohjan eristystyö käy näppärästi. Puhalluskone ja isokin määrä eristettä kulkevat mukavasti henkilöauton peräkärryssä, sillä puhallusvilla on ekopakattu säkkeihin noin viidesosaan tilavuudestaan.

  Esimerkiksi 20 sentin lisäeristeen puhaltaminen 100 m² yläpohjaan kestää 2-3 tuntia ja eriste maksaa itsensä nopeasti takaisin pienentyneinä lämmityskuluina ja lisääntyneenä asumismukavuutena.

  Oletpa mistä päin Suomea tahansa, rautakauppiaasi on kokenut itseasennettavan Ekovillan myyjä. Ohjeita löytyy säkin kylkeen painettuna, saat myös kaupan varastolta opastusta koneen käyttöön.

  Katso itseasennusvideo tästä. 

  Mikäli olet eristämässä pienempää kohdetta, voit tehdä sen ilman puhalluskonetta käsin levitettävällä ekovillapurulla. Irtokuitueristeen voit levittää vaivattomasti käsin suoraan säkistä eristettävään kohteeseen. Tutustu Ekovillapuruun täällä.

 • Puhallusvillan asennus

  Suosikkieriste asennettuna – tai itse asentaen

  Ekovilla tarjoaa lämpimät eristeet ja tiiviin rakentamisen ohjeet niin uuden rakentajalle kuin lisäeristäjälle. Ekovillasta onkin kasvanut omakotirakentajien valinnoissa arvostetuin lämmöneriste. Tilaa se avaimet käteen tai asenna itse.

  Puhallusvilla asennettuna

  Ekovillan Palveluasennus eristää kohteet valmiiksi kaikkialla Suomessa jo kohta neljän vuosikymmenen kokemuksella. Ekovilla-puhallusvillan voit tilata avaimet käteen palveluna rautakaupastasi, valmistalosi talomyyjältä tai Ekovilla-asennusyrittäjältä.

  Kaikilta näiltä saat valmistautumisohjeet, joilla valmistelet kohteen oikeaoppisesti eristämiskuntoon. Ekovilla asentaa puhallusvillan niin uudiskohteisiin kuin lisäeristys- ja saneerauskohteisiin. Ekovilla-asennukselta saat asiantuntevat neuvot myös kiperissä eristämiseen liittyvissä kysymyksissäsi.

  Katso asennusvideo tästä.

 • Tuoteseloste

  Europaloluokka D

  Ekovilla YP
  ■ Yläpohjiin käytettävän puhallusvillan suositeltava tiheys on noin 26-36 kg/m3.
  ■ Ilmoitettu lämmönjohtavuus λD(23,50) 0,038 W/(m K)
  ■ Suunnitteluarvo ʎd 0,038 W/(m K)

  Ekovilla AP
  ■ Alapohjiin suositeltavan Ekovillan tiheys on noin 45 kg/m3.
  ■ Soveltuu ryömintätilaisiin alapohjiin ja koolattuihin betonialapohjiin.

  Tuotekortti

  Suoritustasoilmoitus
  ■ Ilmoitettu lämmönjohtavuus λD(23,50) 0,038 W/(m K)
  ■ Suunnitteluarvo ʎd 0,038 W/(m K)

  Ekovilla VO
  Vino-onteloissa käytetään eristetiheyttä 45 kg/m3.
  Ekovilla VO soveltuu käytettäväksi lämmöneristeenä esim. vesikattorakenteissa
  Ilmoitettu lämmönjohtavuus λD(23,50) 0,038 W/(m K)
  Suunnitteluarvo ʎd 0,038 W/(m K)
  Pystyonteloissa käytettävän Ekovillan tiheys on noin 55 kg/m3, ilmoitettu lämmönjohtavuus λD(23,50) 0,038 W/(m K).
  Suunnitteluarvo ʎd 0,038 W/(m K)

  Ekovilla SE
  Ruiskutetttavan seinäeristeen tiheys on n. 35-40 kg/m3
  Ilmoitettu lämmönjohtavuus λD(23,50) 0,039 W/(m K)
  Suunnitteluarvo ʎd 0,039 W/(m K)