
Miksi lisäeristyksestä kannattaa huolehtia?
1. Säästät rahaa
Lämmitysenergian kallistumisen myötä lisäeristäminen on entistä kannattavampaa; kustannukset tulevat takaisin parhaimmillaan muutamassa vuodessa. Vielä 2000-luvun alun taloissa eristevahvuudet olivat vaatimattomia nykyisiin vaatimuksiin nähden. Myös rakenteiden ilmanpitävyys on usein puutteellinen. Huoneen lämpötilaa nostetaan yleensä asukkaiden tunteman vedon vuoksi – ja jo muutaman asteen nosto lisää energian kulutusta jopa 20%. Pelkkä katon tai välikaton eristys säästää jo kukkaroasi.
Hyödynnä kotitalousvähennys lisäeristyksessä!
Ekovillan asennuttaminen on omakotitaloon tai vapaa-ajan kiinteistöön on oivallinen kohde hyödyntää kotitalousvähennystä.
Kotitalousvähennyksenä voit vähentää 40 % työkorvauksesta, jonka maksat ennakkoperintärekisteriin kuuluvalle yrittäjälle tai yritykselle. Vähennys on henkilökohtainen, joten pariskunta voi saada yhteensä 4500 euron vähennykset.
2. Talosi asumisviihtyisyys paranee
Lisäeristämällä ja ilmatiiviyttä parantamalla saat rakenteita ja huonepintoja jäähdyttävän vedon pois.
3. Talosi arvo nousee
Lisäeristämällä ja tiiviyttä parantamalla talosi energiatehokkuus paranee ja jälleenmyyntiarvo nousee.
4. Säästät ympäristöä
Valitsemalla tehokkaan ja ekologisen lämmöneristeen talonomistaja voi huomattavasti pienentää asumisestaan syntyvää hiilijalanjälkeä.
Lisäeristäminen on kannattavaa myös ympäristön kannalta, sillä rakennusten energiakulutuksen osuus Suomessa on yli 40 %, josta noin puolet kuluu lämmitykseen. Turha lämmittäminen lisää kasvihuonekaasuja mm. hiilidioksidipäästöjä, sekä kuluttaa maapallomme vähentyviä energiavaroja.
Tarkista tuotteidemme tarkemmat ominaisuudet, löydä lähin asentajasi tai ota meihin yhteyttä. Voit myös pyytää ilmaista lisäristämisen kartoitusta.
Yläpohjan lisäeristäminen on Ekovillalla helppoa ja voidaan tehdä milloin vain, ympäri vuoden. Mitä monimuotoisempi yläpohja, sitä ylivoimaisempi Ekovillan puhallusvilla on. Ammattilaisen tekemänä lisäeristys on vaivaton.
Pienessä eristystarpeessa voi Ekovillan puhaltaa myös itse rakennustarvikeliikkeestä vuokrattavalla koneella. Tällöin esim. yläpohjan lisäeristyksen hinta tulee edullisemmaksi. Kysy rautakauppiaaltasi tarjous itseasennusvillasta!
Lisäeristämisen ja korjausrakentamisen ratkaisut eri kohteisiin
-
Suunnittelu ja valmistelut
Kartoitukset
Lisäeristäminen kannattaa suunnitella tarkoin. Vanhat rakenteet pitää kartoittaa kattavasti ja kohteessa on myös suoritettava rakennusfysikaalinen tarkastelu; esimerkiksi rakenteen sisään jäävät höyrynsulkukalvot, maalit yms. tiiviit pinnat saattavat aiheuttaa nopeasti home- ja lahovaurioita.
Pyydä asiantunteva Ekovilla-asennusyrittäjä kartoittamaan lisäeristyskohteesi. Saat heiltä havainnollisia neuvoja lisäeristyksissä tarvittavista toimenpiteistä.
Lisäeristeen materiaalin valinta
Mikäli vanha eriste on orgaanista (purua, sammalta yms.), lisäeristäminen kannattaa suorittaa Ekovilla-eristeellä, joka myös on orgaaninen. Tämä siksi, että tuon ajan rakennuksissa ei ole höyrynsulkukerrosta, vaan ilmatiivis paperi.
Lisäeristettäessä vanhan eristeen lämpötila nousee, ja se kykenee sitomaan myös enemmän kosteutta. Lisäeristeelle tärkeä ominaisuus on kyky sitoa ja luovuttaa kosteutta vanhan eristeen tavoin. Näin vältytään kosteuden tiivistymiseltä ja mahdolliselta mikrobikasvustolta vanhan orgaanisen purueristeen ja lisäeristeen välissä.
Tuuletus yläpohjassa
Tuuletetussa yläpohjarakenteessa on katteen ja eristyksen välissä ilmatila. Tila on yhteydessä ulkoilmaan ja sen kautta tuulettuu yläpohjan läpi tuleva kosteus ulos painovoimaisesti, tuulen aiheuttaman paine-eron avulla tai joskus myös koneellisesti.
Harjakattoisissa taloissa kannattaa hyödyntää savupiippuvaikutuksen aikaansaama parempi tuuletus asentamalla harjan kohdalle tuuletusritilä rakennuksen päätyihin.
Tuuletuksen lisääminen koneellisesti voi aiheuttaa kosteuden tiivistymistä rakenteen kylmiin osiin, mikäli yläpohjan ilmansulku ei ole tiivis; mitä huonompi yläpohjan ilmatiiviys ja mitä parempi tuuletus, sitä enemmän sisäilmakosteutta imeytyy läpi. Siksi joskus on parannettava ilmatiiviyttä joko sisäverhousten uusimisen yhteydessä tai poistamalla vanha eriste ja asentamalla ilmansulku ullakon kautta.