ekovilla slab

Ekovillan asennus käy näppärästi niin uudiskohteisiin kuin lisäeristykseenkin. Asennuspalvelumme toimii koko maassa, kotiasi lähinnä olevan asentajan löydät täältä. Pienellä valmistelulla ja oikeilla välineillä Ekovillan voi halutessaan asentaa myös itse. Puukuitueristeenä Ekovilla soveltuu moneen ja on helposti asennettavissa.

Alla olevista linkeistä löydät tuotekohtaisesti ohjeet:

 – yläpohjan eristäminen
alapohjan eristäminen (mukaanluettuna rossipohja)
märkätilojen eristäminen
ulko- ja väliseinä saunan eristämisessä
ilmatiiviys sekä ilmansulkupaperin käyttö
– piippujen läpiviennit

Muista tutustua tuotekohtaisiin ohjeisiin huolellisesti! 

Ekovilla Puhallusvilla menekki hinta asennus

PUHALLUSVILLAN ASENNUS

Puhallusvilla puhalletaan asennuskohteen (esim. ylä- tai alapohja) rakenteesta riippuvalla tavalla. Puhallusvillan voi  asennuttaa ammattilaisella tai puhaltaa itse vuokraamalla puhalluskoneen.

Puhallusvilla asennettuna

Puhallusvillan voit tilata avaimet käteen palveluna rautakaupastasi, valmistalosi myyjältä tai Ekovilla-asennusyrittäjältä. Puhallusvillaa asennetaan niin uudiskohteisiin kuin lisäeristys- ja saneerauskohteisiin.

Valmistautumisohjeet opastavat kohteen sekä tarvittavan välineistön varmistamisessa. Teknisestä neuvonnastamme saat asiantuntevat neuvot myös kiperissä eristämiseen liittyvissä kysymyksissäsi.

Puhallusvillan hinta ja menekki riippuvat kohteesta ja jälleenmyyjäsi sekä asentajamme osaavat auttaa sen laskemisessa. Tarkemmista ohjeista löytyy arvio puhallusvillan menekin laskentaan (linkki alla). Voit myös kysyä meiltä tarjousta haluamaasi kohteeseen.

Ekovillalevy Ekovilla Levyvilla

Levyvillan asentaminen

Levyvillan voit tilata avaimet käteen palveluna rautakaupastasi, valmistalosi myyjältä tai Ekovilla-asennusyrittäjältä. Levyvillaa asennetaan niin uudis- kuin saneerauskohteisiin.  Hengittävien talojen suosion kasvaessa yhä useamman valmistalon elementit eristetään tehtaalla valmiiksi Ekovillalevyllä.

Kaikilta tahoilta saat valmistautumisohjeet, jotka opastavat kohteen sekä tarvittavan välineistön varmistamisessa. Ekovilla-asennukselta saat asiantuntevat neuvot myös kiperissä eristämiseen liittyvissä kysymyksissäsi. Levyvillan hinta ja menekki riippuvat kohteesta, jälleenmyyjäsi sekä asentajamme osaavat auttaa sen laskemisessa. Voit myös kysyä meiltä tarjousta haluaamaasi kohteeseen.

Jälkitoimenpiteet

Huolehdi eristeasennuksen yhteydessä erityisesti ilmatiiviydestä, jonka asennusohjeet löytyvät omilta sivuiltaan sekä Rakenneoppaasta.

Tutustu ohjeeseen ja epäselvissä tilanteissa ota meihin yhteyttä.

Ylä- ja alapohjat

Suojaukset

  • Eristetyt tilat suojattava sateelta ja tuulelta
  • Eristeiden päällä ei saa kulkea
  • Ikkuna-aukot suojattava ulkopuolelta, mikäli ikkunoita ei ole asennettu

Asennetut seinät

  • Eristeen asettuminen riippuu asennusolosuhteista: ilmankosteudesta sekä lämpötilasta
  • Ulkoilmalle altistuminen (ulkotilat, suojaamattomat uudiskohteet) voi vaikuttaa asettumiseen ja näkyvillä olevat eristeet tulee suojata mahdollisimman hyvin
  • Mikäli eristäminen jää kesken tai muutoin ilman pysyvää päällistä, suojaa eristetyt kohteet väliaikaisesti
  • Pystyseiniin ruiskutetun eristeen pitää antaa kuivua lämpimässä (yli +10’C) 1-4 vuorokautta. Muista huolehtia tilan ilmanvaihdosta. Höyrynsulku voidaan lisätä kun 1/3 eristeen vahvuudesta on kuivunut

Ilmansulkupaperin asentaminen

  • Kun eriste on asennettu, voidaan kohde viimeistellä ilmansulkupapereilla
  • Oikeanlaisen ja oikealla tavalla asennetun ilmansulkupaperin valinta on tärkeää. Löydä kohteeseesi sopiva tuote täältä.
  • Limitä ilmansulkupaperilla vaaka- ja pystynurkat rakenneohjeen mukaisesti