Puhallusvillan asennus
Puhallusvillan asennus tehdään kuorma-autoon sijoitetulla puhalluskoneella. Asennuskalusto sisältää noin päivän puhallustyöhön tarvittavan villamäärän, puhalluskoneen ja letkut.
Puhallusvillan asennusyksikössä on kaksi henkilöä, joista toinen syöttää auton katetussa lastitilassa olevaan puhalluskoneeseen villaa ja toinen henkilö on puhalluskohteessa ohjaamassa puhallusletkua. Yleensä autossa on mukana letkua noin 50 – 60 metriä, mutta tarpeen vaatiessa letkua voi olla enemmän. Letkun halkaisija on yleensä 70 – 100 mm.
Puhallusvillan asennus yläpohjaan
Puhallusvillan asennus ristikkoyläpohjaan
Ennen kuin puhallusvilla voidaan asentaa, pitää rakenteet valmistella huolellisesti. Saat Ekovillalta tarkat valmistautumisohjeet, joiden avulla voit valmistella rakenteet niin että puhallusvilla voidaan asentaa helposti.
Räystäiden tuulenohjaimet varmistavat, että tuuli ei pääse millään tavoin vaikuttamaan puhallusvillaan. Myös reuna-alueen puhallustyö on helpompi tehdä kunnolla kun tuulenohjain muodostaa reuna-alueelle kotelon. Savupiipun paloeristyksen tulee olla valmiina, sekä ilmastointiputket eristyksineen asennetaan ennen puhallusvilla-asennusta. Tukevat kulkusillat helpottavat työskentelyä ja ovat myöhemmin apuna huolto- ja tarkistuskäynneillä.
Puhallusvillan asennus vinoon yläpohjaan
Puhallusvilla asennetaan palkki- tai kehäristikkoyläpohjaan ns. ontelopuhalluksena. Ontelon yläpinnassa on tuulensuojalevy, sisäpinnassa ilmansulku koolauksineen ja se on suljettu sivuiltaan. Puhallusvilla asennetaan 45 kg/m3-tiheyteen, menekki on kolme säkkiä kuutiota kohden. Puhallettu tiheys on tällöin noin 50 % suurempi kuin tavalliseen ristikkorakenteiseen yläpohjaan vapaapuhalluksessa, jossa menekki on puhallusvillan paksuudesta riippuen noin kaksi säkkiä.
KATSO VIDEO EKOVILLAN ASENTAMISESTA YLÄPOHJAAN:
Puhallusvillan asennus seiniin
Kun puhallusvilla asennetaan seiniin, voidaan työ suorittaa eri menetelmillä. Seinät voidaan ruiskuttaa avokoolaukseen, ruiskutuksen yhteydessä puhallusvillaan sideaine joka liimaa kuidut toisiinsa. Toinen menetelmä on asentaa puhallusvilla seinäonteloon, jolloin eriste pakataan yläpohjaan nähden noin kaksinkertaiseen tiheyteen.
KATSO VIDEO EKOILLAN ASENTAMISESTA SEINÄÄN:
Ekovilla IA-puhallusvillan itseasennus
Ekovilla IA -itseasennus on suunniteltu helppoa ja mukavaa omatoimista asennusta ajatellen. Voit hakea kauppiaaltasi vuokralle puhalluskoneen, jolla ylä- ja alapohjan eristystyö käy näppärästi. Puhalluskone ja isokin määrä eristettä kulkevat mukavasti henkilöauton peräkärryssä, sillä puhallusvilla on ekopakattu säkkeihin noin viidenteen osaan tilavuudestaan.
Esimerkiksi 20 sentin lisäeristeen puhaltaminen 100 m² yläpohjaan kestää 2-3 tuntia ja eriste maksaa itsensä nopeasti takaisin pienentyneinä lämmityskuluina ja lisääntyneenä asumismukavuutena.
Oletpa mistä päin Suomea tahansa, rautakauppiaasi on kokenut itseasennettavan Ekovillan myyjä. Ohjeita löytyy säkin kylkeen painettuna, saat myös kaupan varastolta opastusta koneen käyttöön.
KATSO ITSEASENNUKSESTA VIDEO:
Lisäeristäminen ja korjausrakentaminen
Ekovilla sopii erinomaisesti lisäeristämiseen. Kohteenolemassaoleva koostumus(hirsi, rossi, puru) sekä sijainti (ulko- tai sisäseinä, ylä- vai alapohja) ratkaisevat puhallusvillan kohdekohtaisen asentamisen. Tarkemmat, koostumuskohtaiset ohjeet, löytyvät täältä.
Puhallusvillan menekki itseasennuksessa
Yläpohja | 2-3 säkkiä/m3 |
Vino-ontelo | 3-4 säkkiä/m3 |
Alapohja | 3-4 säkkiä/m3 |
Pystyontelo | 4-5 säkkiä/m3 |