Ekovilla lisäeristäminen
Lisäeristä kotisi, sillä saat selvää säästöä.

Säästä sähkökuluissa!

Yläpohjan lisäeristys on ylivoimainen keino vähentää kodin sähkönkulutusta. 

Lisäeristyksen asentaminen yläpohjaan on helpoin ja edullisin tapa parantaa kotisi energiatehokkuutta, sillä valtaosa kodin lämmönhukasta tapahtuu yläpohjan kautta. Tee tilaus ja nauti energiatehokkaammasta kodista mahdollisimman pian!

Tilaa nyt - maksa puolen vuoden kuluttua!

Joustavan maksuajan avulla ehdit säästää sähkölaskuissa puoli vuotta ennen kuin maksat lisäeristyksestä alkaen 50 €/kk.

Säästö sadoista euroista tuhansiin!

Lisäeristämällä saat säästöä vuositasolla jopa tuhansiin euroihin saakka.

Tutustu esimerkkeihin.

 

Muista kotitalousvähennys!

Kahden hengen talous voi saada yhteensä 4500 euron vähennykset.

Lisäeristämisen ja korjausrakentamisen ratkaisut eri kohteisiin

Yläpohjan lisäeristäminen on helpoin ja myös edullisin tapa parantaa kotisi energiatehokkuutta, mutta se ei suinkaan ole ainoa vaihtoehto. Poimi alta ohjeet erilaisten kohteiden eristämiseen ja lataa avuksesi lisäeristämisen opas! Yläpohjan lisäeristäminen on Ekovillalla helppoa ja voidaan tehdä milloin vain, ympäri vuoden. Mitä monimuotoisempi yläpohja, sitä ylivoimaisempi Ekovillan puhallusvilla on. Ammattilaisen tekemänä lisäeristys on vaivaton. Pienessä eristystarpeessa voi Ekovillan puhaltaa myös itse rakennustarvikeliikkeestä vuokrattavalla koneella. Kysy rautakauppiaaltasi tarjous itseasennusvillasta!

Yläpohjan lisäksi myös kodin seinät voivat kaivata lisäeristystä. Purueristeisten talojen eristeet painuvat ajan saatossa ja seiniin voi jäädä eristämätöntä pinta-alaa. Tutustu seinän lisäeristykseen! 

Muista kotitalousvähennys!

Hyödynnä kotitalousvähennys lisäeristyksessä!

Ekovillan asennuttaminen on omakotitaloon tai vapaa-ajan kiinteistöön on oivallinen kohde hyödyntää kotitalousvähennystä.

Kotitalousvähennyksenä voit vähentää 40 % työkorvauksesta, jonka maksat ennakkoperintärekisteriin kuuluvalle yrittäjälle tai yritykselle. Vähennys on henkilökohtainen, joten pariskunta voi saada yhteensä 4500 euron vähennykset.

  • Suunnittelu ja valmistelut

    Kartoitukset

    Lisäeristäminen kannattaa suunnitella tarkoin. Vanhat rakenteet pitää kartoittaa kattavasti ja kohteessa on myös suoritettava rakennusfysikaalinen tarkastelu; esimerkiksi rakenteen sisään jäävät höyrynsulkukalvot, maalit yms. tiiviit pinnat saattavat aiheuttaa nopeasti home- ja lahovaurioita.

    Pyydä asiantunteva Ekovilla-asennusyrittäjä kartoittamaan lisäeristyskohteesi. Saat heiltä havainnollisia neuvoja lisäeristyksissä tarvittavista toimenpiteistä.

    Lisäeristeen materiaalin valinta

    Mikäli vanha eriste on orgaanista (purua, sammalta yms.), lisäeristäminen kannattaa suorittaa Ekovilla-eristeellä, joka myös on orgaaninen. Tämä siksi, että tuon ajan rakennuksissa ei ole höyrynsulkukerrosta, vaan ilmatiivis paperi.

    Lisäeristettäessä vanhan eristeen lämpötila nousee, ja se kykenee sitomaan myös enemmän kosteutta. Lisäeristeelle tärkeä ominaisuus on kyky sitoa ja luovuttaa kosteutta vanhan eristeen tavoin. Näin vältytään kosteuden tiivistymiseltä ja mahdolliselta mikrobikasvustolta vanhan orgaanisen purueristeen ja lisäeristeen välissä.

    Tuuletus yläpohjassa

    Tuuletetussa yläpohjarakenteessa on katteen ja eristyksen välissä ilmatila. Tila on yhteydessä ulkoilmaan ja sen kautta tuulettuu yläpohjan läpi tuleva kosteus ulos painovoimaisesti, tuulen aiheuttaman paine-eron avulla tai joskus myös koneellisesti.

    Harjakattoisissa taloissa kannattaa hyödyntää savupiippuvaikutuksen aikaansaama parempi tuuletus asentamalla harjan kohdalle tuuletusritilä rakennuksen päätyihin.

    Tuuletuksen lisääminen koneellisesti voi aiheuttaa kosteuden tiivistymistä rakenteen kylmiin osiin, mikäli yläpohjan ilmansulku ei ole tiivis; mitä huonompi yläpohjan ilmatiiviys ja mitä parempi tuuletus, sitä enemmän sisäilmakosteutta imeytyy läpi. Siksi joskus on parannettava ilmatiiviyttä joko sisäverhousten uusimisen yhteydessä tai poistamalla vanha eriste ja asentamalla ilmansulku ullakon kautta.

    lisäeristys suunnittelu yläpohja esimerkkinä

Hirsiseinän ulkopuolinen lisäeristys

Ruiskutettava Ekovilla täyttää hirren varaukset ja halkeamat, eikä tilkitsemistä ei tarvita. Eriste muodostaa vanhan rakenteen kanssa sama-aineisen ja yhtenäisen eristekerroksen.

Hirsiseinän sisäpuolinen lisäeristys

Mikäli hirsimökin lisäeriste asennetaan huone kerrallaan, suoritetaan asennus Ekovilla-levyeristettä käyttäen.

Puruseinän ulkopuolinen lisäeristys

Ekovilla täyttää kertaruiskutuksella lautojen välit ja paksuuserot, eikä erillistä tilkitsemistä tarvita. Eriste muodostaa vanhan rakenteen kanssa sama-aineisen ja yhtenäisen eristekerroksen.

Puruseinän sisäpuolinen lisäeristys

Mikäli lisäeriste asennetaan huone kerrallaan, suoritetaan asennus Ekovilla-levyeristettä käyttäen.

Villaseinän ulkopuolinen lisäeristys

Ekovilla soveltuu lisäeristeeksi myös mineraalieristeen päälle. Ennen lisäeristämistä on huolehdittava, että uuden ja vanhan eristeen väliin ei jää höyrytiiviitä pintoja, kuten muoveja tai maaleja.

Rossipohjan lisäeristys

Varsinkin rintamamiestaloissa on Suomessa on käytetty ryömintätilaista alapohjaa ns. rossipohjaa. Vanhoissa taloissa rossin eristevahvuus voi olla jopa 500 mm. Mikäli eriste on hyväkuntoista purua tai sammalta, sen poistaminen on usein tarpeetonta. Vanhoissa taloissa ilmatiiviys seinän ja lattian liitoskohdassa on usein puutteellinen, joten tiiviyden parantamiseen kannattaa kiinnittää huomiota.