Seinien lisäeristys

Purulla eristettyjen talojen eristys painuu vuosien saatossa ja osa seinien pinta-alasta voi jäädä kokonaan eristämättömäksi. Ulkokautta tehtävän seinien lisäeristyksen avulla huolehditaan, että seinien eristeet tekevät tehtävänsä eli pitävät kodin lämpimänä ja energiatehokkaana. Puukuidusta valmistettu Ekovillan puhallusvilla sopii parhaiten orgaanisella purulla eristetyn seinän lisäeristeeksi parantaen myös sen kosteusteknistä toimintaa. Ekovillan seinien lisäeristys projekti toteutetaan avaimet käteen -periaatteella.

Mikäli omistat rintamamiestalon tai epäilet, että kodissasi olevat purueristeet ovat painuneet, pyydä itsellesi maksuton kartoitus. Se ei sido sinua mihinkään.

 

Seinien lisäeristys

Seinien lisäeristys on asiakkaalle vaivaton projekti

Lisäeristys seiniin tehdään talon ulkopuolelta pienten, talon ulkoverhoiluun tehtyjen reikien kautta. Reiät laitetaan umpeen eristykseen jälkeen, jolloin ne jäävät huomaamattomiksi. Lisäeristys asennetaan päivän – kahden aikana eli se on nopea ja asiakkaalle vaivaton työ. Sen avulla parannetaan olemassa olevan eristyksen toimivuutta ja kodin energiatehokkuutta välittömästi.

   

 • Lisäeristyksen asennus

  Purueristeisen seinän lisäeristäminen kannattaa suunnitella tarkoin. Vanhat rakenteet pitää kartoittaa kattavasti.

  Tilanne ennen lisäeristystä.

  Vanhat eristeet ovat vuosien kuluessa painuneet ja seinän yläosaan sekä ikkunan alle on jäänyt eristämätöntä pinta-alaa. Tämä vaikuttaa rakennuksen energiatehokkuuteen ja lisää esimerkiksi lämmityskuluja.

  Ekovillalla lisäeristetty seinä.

  Puhallusvilla täyttää pienimmätkin kolot muodostaen yhtenäisen ja tehokkaan eristevaipan. Kun vanha eriste on orgaanista, lisäeristäminen kannattaa suorittaa Ekovilla-eristeellä, joka on myös orgaaninen.

  Lisäeristettäessä vanhan eristeen lämpötila nousee ja se kykenee sitomaan myös enemmän kosteutta. Lisäeristeelle tärkeä ominaisuus on kyky sitoa ja luovuttaa kosteutta vanhan eristeen tavoin. Näin vältytään kosteuden tiivistymiseltä ja mahdolliselta mikrobikasvustolta vanhan orgaanisen purueristeen ja lisäeristeen välissä.

   

Seinän lisäeristyksen vaiheet

Painuneet eristeet jättävät eristämätöntä pinta-alaa seinän yläosaan. Eristämättömään osaan seinästä puhalletaan Ekovillan puhallusvillaa, joka toimii erinomaisesti orgaanisen purun kanssa. Lopputuloksena on kokonaan eristetty seinä, joka pienentää energiankulutusta.

Katso videolta, kuinka lisäeristys tapahtuu ja miltä täysin eristetty seinä näyttää.

 

 

Ammattilaisen tekemänä lisäeristys on vaivaton. Voit tilata maksuttoman lisäeristyskartoituksen täyttämällä yllä olevan lomakkeen.

Tutustu asiakkaamme kokemukseen seinien lisäeristyksestä

Lue lisää Ekovintin sivuilta