Aina on hyvä sää mökkeillä

Lämmin asumus talvella ja sopivan viileä kesällä – siinä eristeen kaksi tärkeää tehtävää. Kesämökin eristäminen onkin helppo tapa parantaa mökkeilyn mukavuutta ja lisätä kiinteistön käyttömahdollisuuksia.

Kesä on rakentamisen ja remontoinnin kulta-aikaa, jolloin kesämökin omistajan on hyvä pohtia myös tulevia viileämpiä kuukausia. Kesämökin eristeremontti on hyvä ajatus, kun mökki on osan talvikautta kylmillään. Eristemateriaalin valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota tuotteen hyvän lämmöneristyskyvyn lisäksi sen hengittävyyteen sekä ympäristöystävällisyyteen.

Asumismukavuutta ympäri vuoden

Lämmin asumus talvella ja sopivan viileä kesällä – siinä eristeen kaksi tärkeää tehtävää. Kesämökin eristäminen onkin helppo tapa parantaa mökkeilyn mukavuutta ja lisätä kiinteistön käyttömahdollisuuksia. Samalla on hyvä varautua satunnaisemman mökkeilyn aikaan, kun mökki on välillä kylmillään ja lämmin vain harvoina viikonloppuina. Silloin mökin rakenteiden hengittävyyden merkitys kasvaa.

Hengittävä rakenne auttaa rakennusta kestämään

Ilmassa on kosteutta, näkymätöntä vesihöyryä, joka tunkeutuu kaikkialle. Huoneilman kosteus vaihtelee, samoin ulkoilman kosteus. Kosteus pyrkii tasaantumaan ja vesihöyryä siirtyy sinne missä sitä on vähemmän. Vuoden aikojen ja lämpötilan vaihtelu vaikuttaa kosteuden kulkuun rakenteissa.

Kosteuden kulkua rakenteissa ei voi estää, siksi on viisasta valita eristemateriaali, joka kykenee käsittelemään ja siirtämään vesihöyryä – kuivumaan – luonnollisella tavalla. Hengittävä, puuaineinen rakenne toimii, vaikka lämpötilat vaihtelevat suuresti, eikä kosteus tiivisty rakenteeseen aiheuttaen vahinkoa. Ekovilla toimii luonnollisena osana hengittävää mutta lämmintä rakennetta, ja auttaa mökkiä säilymään hyvänä sukupolvelta toiselle.

Hyvä valinta mökille on hyvä valinta myös ympäristölle

Yhä useampaa kiinnostavat omien kulutustottumusten ja valintojen ympäristövaikutukset. Kun halutaan ekologisesti kestävä eristemateriaali tinkimättä teknisistä ominaisuuksista, on hiilineutraali Ekovilla osoittautunut monien suosikkivalinnaksi.

Ekovilla valmistetaan kierrätetystä puukuidusta, joka kerätään tuotantolaitosten lähialueilta. Kilon kasa Ekovilla-puhallusvillaa sitoo enemmän hiilidioksidia kuin sen valmistaminen koko tuotantoketjun matkalta aiheuttaa. Tämä tekee Ekovillasta ainutlaatuisen.

Lue lisää!

Ekovilla-puru sopii paikkaukseen

Hengittävä Ekovilla

Mökillä kesät talvet – poimi vinkit kesämökin eristeremonttiin!

Pyydä maksuton lisäeristyskartoitus!