Kylmästä lämpimäksi – eli kylmävarastosta askartelutilaa osa 3

Kylmästä lämpimäksi blogisarjassamme on edennyt kolmanteen ja viimeiseen jaksoon. Hommahan lähti liikkeelle kylmän varastotilan muokkaamisesta lämpimäksi askartelutilaksi.

Kylmästä lämpimäksi blogisarjassamme on edennyt kolmanteen ja viimeiseen jaksoon. Hommahan lähti liikkeelle kylmän varastotilan muokkaamisesta lämpimäksi askartelutilaksi. Ensimmäisessä osassa aloiteltiin varaston tyhjentämisestä. Toisessa osassa päästiin jo rakentelemaan kulkusiltoja sekä tarpeellisia tuuletusaukkoja ja valmistelemaan eristys- sekä sähkötöitä. Nyt on vuorossa, kirsikkana kakussa, yläpohjan eristäminen Ekovillan itseasennettavalla puhallusvillalla.

Puhallusvillaa yläpohjaan omatoimisesti

Näin Esko kertoo projektinsa etenemisestä:

Sähkömies kävi asentamassa pistorasiat ja valot paikoilleen, jonka jälkeen olin valmis jatkamaan omaa osuuttani. Halusin laittaa yläpohjaan 400 mm puhallusvillaa, mikä tarkoitti 10 säkkiä Ekovilla IA-villaa (menekki 2,5 säkkiä/ kuutio). Toinen vaihtoehto olisi ollut laittaa käsin levitettävää purua.

Kävin noutamassa rautakaupasta IA-koneen, eli pienpuhalluskoneen Ekovillan tee-se-itse -asentamiseksi, ja sekä tietenkin Ekovillat. Varsinaisessa puhallusvillan puhalluksessa meni aikaa valmistelujen jälkeen noin 30 minuuttia. Vaimo syötti peräkärryssä villaa koneeseen, ja itse toimin puhaltajana. Jonkin verran villa pöllyää, ja siksi onkin syytä noudattaa puhalluskoneen kyljessä olevia ohjeita. Seuraavana oli vuorossa uuden oven ja lämpöpatterin asennus, jonka jälkeen varasto olikin valmiina uudenlaiseen käyttöön.

Lopputulema

Kokonaisuudessaan työ ei ollut ylitsepääsemätön ja uskon tällaisen projektin onnistuvan lähes kaikilta. Tärkeä oli tietenkin kuunnella asiantuntijoiden ohjeita. Ekovillan neuvonnasta sain hyvät vinkit rakenteisiin

ja työjärjestykseen. Tämän lisäksi maalaisjärjen käyttökin on sallittua ja välillä myös tarpeen.  Kylmästä lämpimäksi -projektin lopputuloksena on lämmin ja mukava tila, voi säilyttää huoletta pakastinta ja vaimo voi vetäytyä sinne halutessaan ompelemaan.

Talvi saa tulla.

Täältä löydät edelliset osat:

Kylmästä lämpimäksi, osa 1

Kylmästä lämpimäksi, osa 2

 

Sinua voisi kiinnostaa myös:

Ekovilla IA-villa

 

Joskus on helpointa antaa ammattilaisen hoitaa homma

Tarjouspyyntö