Ekovilla-asiakaskokemuksia

<<  Takaisin

 

Olemme koonneet asiakkailtamme heidän kokemuksiaan tuotteistamme. Jokainen koti on omanlaisensa ja siksi jokainen tarina on erilainen:

 

Omakotitalon seinien lisäeristys

Porvoon Voolahteen Antti Väätäisen omakotitaloon tehtiin seinien lisäeristys, kun hän huomasi, että seinistä löytyy eristämätöntä pinta-alaa. Antti oli tehnyt seinään ovelle uuden reiän ja huomannut, että eristettä ei ollut. Hän oli ensin ajatellut eristävänsä seinät itse, mutta oli empinyt työn määrää ja alkanut selvittää seinien lisäeristyksen mahdollisuutta ammattilaisen toimesta.

Ekovillan tekemän kartoituksen jälkeen, sovittiin asennuksen ajankohta ja työnjohtaja kävi etukäteen varmistamassa, että kaikki pystytään hoitamaan sovitulla tavalla. Esimerkiksi todettiin, että telineiden turvallinen asennus onnistuu.

– Hyvä, että ehdin aamukahvit tarjota asentajille, kun he klo 8 aikaan aamulla aloittivat. Iltapäivällä viiden-kuuden aikaan he keräsivät kamppeitaan ja olivat valmiita. Lisäeristyksessä meni siis vain yksi päivä. Työporukka oli ripeä ja kaikki meni tosi hienosti, Antti tuumaa tyytyväisenä.

Kodin seinät ovat nyt täysin eristetyt ja myös yläpohjaan lisättiin puhallusvillaa.

– Lisäeristys on selkeästi auttanut vedon tunteeseen. Energiankulutuksessa on myös tapahtunut muutosta, sillä ilmalämpöpumpulla lämmittäessä ylä- ja alakertaa, lämpö pysyy hyvin pienelläkin energialla, Antti kertoo.

Tehdystä työstä ja tavaran menekistä asiakas saa itselleen dokumentin, jonka Antti totesi Ekovillalla olleen riittävän kattava.

Pyydä maksuton kartoitus seinien lisäeristyksestä

 


Villa Fernandez on 115-vuotias hirsitalo Sodankylässä

Äidin puheenvuoro YouTube-kanavasta monille tuttu Inari Fernandez muutti perheineen Helsingistä Sodankylään, aluksi vuodeksi mutta lopulta muuttopäätös osoittautuikin pysyväksi. Perhe asuu Sodankylässä 115-vuotiaassa hirsitalossa, jota vuosien saatossa on remontoitu usein, eikä aina vanhaa arvostaen. Nyt tilanne on toinen, kokonaisvaltaisessa remontissa pyritään muovittomuuteen ja siihen, että vanhalle hirrelle annetaan mahdollisuus hengittää luonnollisesti. Näinpä talon eristeeksi valikoitui Ekovilla. Alapohjan villapuhallus tehtiin heinä-elokuussa 2021.

-Kiitos erinomaisesti toteutetusta villojen puhalluksesta. Jälki oli todella siistiä ja puhallusveljekset olivat mielettömiä tyyppejä!

Inari / Äidin puheenvuoro

 


Satavuotiaan kesämökin yläpohjan saneeraaminen

Iin Tangosaaressa sijaitseva Sarjopirtti on sata vuotta vanha kesämökki, jonka omistaa yhdessä useampi eri perhe. Lämmöneristyksen parantamiseksi ja sitä kautta myös lämmityskulujen pienentämiseksi Ekovilla poisti mökin yläpohjasta vanhat eristeet ja asensi uudet tilalle. Nyt mökillä voi tarvittaessa asua myös talvella.

Hannu ja Gita Luhtaniemi omistavat Sarjopirtistä osan.

– Sähkölaskujen kanssa oli kamppailtu tässä jo pidemmän aikaa. Totesimme sitten. että nyt on ihan oikeasti syytä tehdä se yläpohjaremontti, Hannu muistelee.

– Valitsin muutaman urakoitsijan, joilta pyysin tarjoukset. Se kriteeri, jonka vuoksi Ekovillan puoleen käännyimme, oli heidän tarjoamansa avaimet käteen -paketti, Gita jatkaa.

Kokonaisvaltainen toteutus

Ekovilla vastasi kokonaisuudesta alusta loppuun saakka. Yläpohjan vanhojen eristeiden poisto ja uusien asennus toteutettiin talviaikana siten, ettei mökkikausi ollut vielä alkanut.

– Ekovillan työn jälki oli äärimmäisen siistiä. He olivat niin tarkkoja omassa työssään. Yläpohjan rakenne oli vähän hankala, joten he päättivät purkaa kaiken pois ja imuroida yläpohjan täysin puhtaaksi, Gita kertoo.

– Oli todella mukava katsella, kun tehtiin huolellista työtä, Hannu toteaa.

Olemme todella tyytyväisiä

Asennus valmistui sovitun aikataulun mukaisesti. Myös budjetti piti. Pariskunta uskoo, että eristeiden uusimisen suurimmat hyödyt tulevat näkymään sähkölaskujen pienentymisessä sekä puhtaassa sisäilmassa. Mökki on nyt tarvittaessa myös talviasuttava.

– Koko prosessin ja eri työvaiheiden aikana ei ollut kertaakaan epäselvää, miten työ etenee, Hannu sanoo.

– Ekovilla teki hyvin sen työn, minkä oli luvannut. Olemme todella tyytyväisiä. He tekivät työn hyvin joustavasti ja hyvällä mielellä, Gita summaa.

 


Oman kodin muoviton ratkaisu

”Asiakkaamme voivat valita taloihinsa Ekovillan seinärakenteen, joka on täysin muoviton ratkaisu. Ekovilla pystyy vastaamaan kaltaisemme ison yrityksen tarpeisiin. Lisäksi ympäristöystävälliset, muovittomat tuotteet olivat itsellenikin syy siihen, miksi päätin eristää oman taloni Ekovillan tuotteilla.”

Esko Happonen, talomyyjä, Designtalo

 


Vastuullinen ja vaivaton valinta taloyhtiöille

”Viimeisimmässä projektissa, jossa hyödyimme yhteistyöstä Ekovillan kanssa, lisäsimme vanhan rivitaloyhtiön yläpohjatilaan Ekovillaa. Näin ympäristöihmisenä pyrin käyttämään heidän tuotteitaan aina kun isännöintiä tehdessä tulee tarvetta villalle. Ekovillan toiminnassa aikataulut pitävät. Suosittelisin hyvinkin yhteistyötä heidän kanssaan myös muille.”

Seppo Savolainen
Realia isännöinti

 


Jälleenmyyjän tyytyväiset asiakkaat

”Toimimme Ekovillan tuotteiden jälleenmyyjänä. Yhteistyömme on toiminut hyvin. Heidän edustajansa on hoitanut hyvin omaa aluettaan ja ollut helposti tavoitettavissa. Heidän tuotteensa laatu on hyvä – yleensä asiakkaamme reklamoivat tuotteista, joihin eivät ole tyytyväisiä, mutta Ekovillan tuotteista en ole kuullut negatiivista palautetta.”

Tommi Tikkanen
Ramin LVI ja Rauta

 


Uudisrakentajan luottokumppani

”Hankimme puhallusvilloja uudisrakentamiseen Ekovillalta. Erityisesti yhteistyöstä on jäänyt positiivisesti mieleen Ekovillan joustavuus. He ovat pystyneet sitoutumaan tiukkoihin aikatauluihin ja tarvittaessa työskentelemään esimerkiksi viikonloppuisin. Olen hyvin tyytyväinen myös tuotteiden toimitusvarmuuteen.”

Pasi Puhakka

 


Vanhan hirsitalon hengittävä eristäminen Ekovillalla

”Rakentaessamme vanhaa hirsitaloa uudelleen päädyimme käyttämään Ekovillan eristeitä. Vertaillessamme eri yrityksiä teki Ekovilla vaikutuksen asiantuntemuksellaan: he tahtoivat tulla henkilökohtaisesti katsomaan rakennuskohdetta. Yhteistyöstä jäi parhaiten mieleen Ekovillan oma-aloitteinen tapa ratkoa juuri meidän ongelmiamme ja kuunnella toiveitamme.”

Säde ja Tommi Pirttimäki

 


Säästöjä ja asumismukavuutta rintamamiestalon yläpohjasaneerauksella

Oulun Nokelassa viihtyisällä omakotialueella seisoo huolella pidetty rintamamiestalo, joka on ollut Kokkosen perheen koti jo 18 vuotta. Perheen isä Timo Kokkonen on kunnostanut taloa aina tarpeen tullen. Öljylämmitys on vaihtunut maalämpöön ja talo on saanut uuden ulkoverhouksen, ikkunat ja ovet muutama vuosi sitten.

Samassa yhteydessä Timo paransi seinän eristystä ja toimivuutta lisäämällä tuulensuojalevyn ja tuuletusvälin. Seuraavaksi olikin vuorossa yläpohjan lisäeristäminen.

– Ei ole järkeä eristää seiniä, jos katosta pääsee lämpöä karkaamaan, kertoili Timo päätöstä yläpohjan lisäeristämisestä.

Vanhoista taloista ei aina tiedä

– Helposti tekee hallaa, kun alkaa lisäeristämään. Ekovilla tuntui hengittävänä eristeenä hyvältä, sitä on turvallista lisätä. Pojan perhe valitsi myös Ekovillan. He rakentavat uutta taloaan hengittäväksi ja pitkäikäiseksi Ekovilla-rakenteilla, Timo jatkaa.

– Ekovillan tarjoama palvelu vakuutti myös. Kun kertoivat, mitä kaikkea tekevät, mm. keräävät vanhojen villojen päällä olevat sinne kuulumattomat materiaalit pois ja tutkivat vanhat eristeet myöskin koereikiä tekemällä, olin vakuuttunut. Teimme sitten päätyseinään siistin käyntiluukun, koska kattoluukusta ei päässyt piipun toiselle puolelle. Ekovilla-kaveri tarkasti ja putsasi pari päivää, laittoi palovillat turvallisiksi ja reunoille tuuletusväliä pitämään Ekovillan kovavillaa. Koereijät eivät paljastaneet tummumia ja yläpohjassa oli hyvin ilma kiertänyt.

Äänieristys parani myös

– Eristeen puhallus taisi olla päivän homma.Vaikutuksen huomasi heti parantuneena äänieristyksenä. Kadun autojen ääni ei enää kuulunutkaan yläkertaan. Myös lämpö nousi huoneissa merkkinä selvästi parantuneesta energiatehokkuudesta. Lämpöjä on voinut panna pienemmälle. Nyt odotetaan kunnon talvia, että saadaan euromääräinen säästö mitattua, kertoo Timo Kokkonen tyytyväisenä.

 


Karpaasin kolme hengittävää kotia

 Ensimmäisen hengittävän talon teimme jo 1990-luvun alussa Tornioon, kertoo hiihtotaustastaan tunnettu Jari Isometsä. Hirsitaloon asennettiin Ekovillaa seinään ja yläpohjaan.

– Kiinnitin jo tuolloin huomiota talon hyvään sisäilmaan. Kun toista kämppää suunniteltiin vapaa-ajan asunnoksi Ylläksen maisemiin, oli eristevalinta selvää alusta asti. Kolmas talo oli hirsitalo, jossa seinät oli massiivihirrestä, ylä- ja välipohjat eristettiin puhallusvillalla.

Lämmin, hengittävä ja ekologinen

Ekovilla on tehnyt työtä hyvän elämän rakennusaineiden ja kestävän eristämisen puolesta jo vuosikymmeniä.

– Ekovilla täytti myös meidän projekteissa tuotelupauksensa. Talot ovat olleet energiataloudellisia ja miellyttäviä asua, Jari kertoo. Ovathan lämpö, turvallisuus ja ekologisuus hyvän elämän rakennusaineita, joita me kaikki arvostamme.

Rakentaessa voi myös huomioida ympäristön edut eristämällä kunnolla, karpaasi miettii.

– Lisäksi eristeen valmistuksen päästöt ja käytetty energia ovat todella pienet. On helppo yhtyä ajatukseen että  myös rakentamisessa hyvä elämä  voi olla lämmin ja vihreä.

Oikeat ratkaisut

Rakentamisessa, niin kuin elämässä yleensäkin voi tehdä erilaisia valintoja. Jotkut valinnat ovat ”enemmän tai vähemmän” onnistuneita, kuten Jari Isometsä toteaa.

– Ekovillan käyttö rakentamisessa kuuluu niihin onnistuneisiin valintoihin jonka kanssa on mukava elää ja asua. Ja pujahtaa talvisin mukavasta kämpästä välillä vaikkapa Ylläksen hiihtoladuille – vanhalta muistilta.


Yhteistyössä Honkatalojen ekologisia koteja

Meillä, kuten niin monessa muussakin tuoteideaan perustuvassa yrityksessä, eteenpäin on menty oppimisen ja erehtymisen kautta. Oppiminen on tuonut meille sellaista pääomaa, jota kenelläkään muulla ei ole.

– Osaamme valmistaa ja markkinoida kannattavasti ekologisesti kestäviä koteja jotka ovat myös energiatehokkaita, kertoo Honkatalojen kotimaan projektivastaava Mikko Setälä.

Honkatalojen ja Ekovillan kumppanuus on jo vanhaa perua. Yhdessä on huomattu, että hengittävä ja ekologinen koti puhuttelee entistä laajempaa joukkoa rakentajia.

– Tunnemme heidän toiveensa ja tarpeensa, niitä on kuunneltu herkällä korvalla myös suunnittelussa.

Yksilöllistä rakentamista

Olemme oppineet myös sen, että jokaisen perheen tarpeet asumisen ja vapaa-ajan suhteen ovat hieman erilaiset. Kaikki mallistojemme talot voidaan toteuttaa sellaisinaan, vaikka talo yleensä suunnitellaan täysin asiakkaan toiveiden mukaisesti. Tämä asettaa vaatimuksia myös lämmöneristeen asentamiselle.

– Ekovillan eristyskonsepti soveltuu erinomaisesti yksilöllisten kotien eristämiseen. Mitä monimuotoisempi on esimerkiksi seinärakenne, sen ylivoimaisempi on Ekovillan ruiskutustekniikka. Puhallusvilla puolestaan soveltuu hyvin palkkirakenteisiin yläpohjiin.

Luotettavaa ammattilaiskumppanuutta

Yhteistyö aloitettiin jo 15 vuotta sitten, silloin eristettiin ensimmäiset omakotitalot, kertoo Mikko Setälä.

– Vuosien varrella yhteistyömallit ovat hioutuneet erilaisissa projektikohteissa yhtä saumattomaksi kuin Ekovillan eristeetkin. Jos on ollut tarvetta toimintatapojen muutoksille puolin ja toisin, Ekovilla on toiminut kanssamme joustavasti.

– Yhteistyökumppaneiden toisilleen antama rehti palaute kehittää toimintaa, viime kädessä sekin koituu asiakkaidemme parhaaksi. Ja jokainen tietää, että luottamusta yhteistyökumppanien välillä ei voi myöskään ostaa, se on ansaittava, Setälä miettii.

Sinua saattaa kiinnostaa myös:

Hengittävä Ekovilla

Lämmin Ekovilla

 

Jätä meille tarjouspyyntö, olemme sinuun pian yhteydessä!

Tarjouspyyntö