Puhallusvillan hinta – mistä se määräytyy

Puhallusvillan hintaan vaikuttavat monet eri asiat, kuten kohteen rakenne ja puhallusvillan menekki. Voit myös eristää itse ja säästää puhallusvillan asennuskuluja. Tässä artikkelissa on esitelty erilaisia eristämisvaihtoehtoja ottaen huomioon kohteen koko.

Ekovillapuru pieniin kohteisiin

Pieniin kohteisiin näppärin tuote on käsinlevitettävä Ekovillapuru. Se on puukuituinen lämmöneriste käsin asennukseen ja se soveltuu lisäeristykseen ja eristyksen korjaamiseen. Voit eristää pienet kohteet kokonaan Ekovillapurulla. Purusäkin hinta on n. 17 €/ säkki. Katso täältä miten Ekovillapurulla eristys tapahtuu.

Ekovilla puru

Eristä näppärästi itse Ekovilla IA:lla

Keskikokoiseen tarpeeseen sopii Ekovilla IA eli tässä tapauksessa voit vuokrata rautakauppiaaltasi puhalluskoneen, jolla ylä- ja alapohjan eristystyö käy myös näppärästi. Puhalluskone ja suht isokin määrä eristettä kulkevat mukavasti henkilöauton peräkärryssä, sillä puhallusvilla on ekopakattu säkkeihin noin viidenteen osaan tilavuudestaan. IA-villan hinta on rautakaupoissa noin 20 € säkki.

Ekovilla IA:n menekki

  • Yläpohja 2-3 säkkiä / m³
  • Vino-ontelo 3-4 säkkiä / m³
  • Alapohja 3-4 säkkiä / m³
  • Pystyontelo 4-5 säkkiä / m³

ekovilla puhallusvillan asentaminen ekovilla installing self installation

Katso itseasennusvideo tästä.

Ekovillan asennus avaimet käteen -periaatteella

Ekovillan asennuspalvelun voit myös tilata avaimet käteen -periaatteella suurempaan tarpeeseen. Tilatessasi saat valmistautumisohjeet, joilla valmistelet kohteen oikeaoppisesti eristämiskuntoon. Ekovilla puhaltaa eristeet niin uudiskohteisiin kuin lisäeristys- ja saneerauskohteisiinkin. Ammattilaisen ruiskuttama seinäeristys on tilaajalle vaivaton. Lopputulos on saumaton, tiivis ja kaikki kolot täyttävä eristys. Epätasaisia pintoja ei tarvitse etukäteen työläästi tilkitä, sillä ruiskutettava eriste täyttää ne tiiviisti saman tien.

Suoran yläpohjan hinta (kuutiopaino n. 30 kg)

  • 100 m³ = n. 31-38 €/ m³
  • 35 m³ = n. 48-60 €/m³

Ontelo/ koteloyläpohjan hinta (kuutiopaino n. 45 kg)

  • 100 m³ = n. 50-55  €/m³
  • 35 m³ = n. 60-65 €/m³

Seinäruiskutuksen hinta (esimerkissä 200 mm vahvuus)

  • 100 m² = n. 24-29 €/m²

Tutustu täällä oman alueesi asennuspalveluun tai Pyydä tarjous.

 

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Arvioi vuotuiset lisäeristämisellä syntyvät säästösi lisäeristyslaskurilla!

Miksi Ekovilla?

Ekologisuuden merkitys rakentamisen ostopäätöksissä kasvaa