Energian hinta nousee, mistä säästöjä omakotitalon asumiskuluihin?

Yläpohjan lisäeristäminen on yksi tehokkaimpia keinoja säästää omakotitalon ympärivuotisia energiakuluja ja parantaa samalla asumismukavuutta.

Yläpohjan lisäeristäminen on yksi tehokkaimpia keinoja säästää omakotitalon energiakuluja ja parantaa samalla asumismukavuutta. Talvella lämpö ei karkaa harakoille eikä veto kutittele varpaita. Kesällä kodin sisäilma on raikas ja sopivan lämmin myös satunnaisen helleaallon aikaan, eikä kodin jäähdyttämiseen kulu turhaan energiaa.

Lisäeristäminen ei koske vain vanhoja taloja. 2000-luvun alkuvuosien omakotitaloissa ja pientaloissa silloisten rakennusmääräysten mukaiset eristevahvuudet ovat huomattavasti ohuemmat verrattuna nykypäivän rakennusvaatimuksiin. Tämä näkyy suoraan kodin energiankulutuksessa.

Yläpohjan lisäeristäminen on järkevä sijoitus

Kun talon energiakuluista jopa puolet menevät kodin lämmittämiseen, ja tiedetään että, valtaosa lämmöstä karkaa nimenomaan kodin yläpohjan kautta, on helppo päätellä, minne tarkan asujan tulee huomionsa suunnata. Tietenkin kodin yläpohjaan. Yläpohjan –  tai vintin ja ullakon –  lisäeristämisellä on helppo saada nousukäyrällä laukkaavat asumisen energiakulut kuriin. Lisäksi yläpohja on kaikkein helpoin ja edullisin lisäeristää jälkikäteen.

Lisäeristys maksaa itsensä takaisin energian säästönä. Lisäeristämällä ja tiiviyttä parantamalla talosi energiatehokkuus ja -luokka paranee ja jälleenmyyntiarvo nousee. Ei pöllömpää sekään. Kokeile lisäeristyslaskuriamme!

Kartoitus ennen lisäeristämistä

Yläpohjan lisäeristäminen vaatii ensin hieman kartoittamista. On hyvä tietää mitä kodin yläpohjaan kuuluu ennen lisäeristeen asentamista. Joskus voi olla tarpeen korjata yläpohjaan syntyneitä vaurioita tai huolehtia tuulettumisesta ennen kuin uusi eristekerros asennetaan vanhan päälle. Joskus koko eristekerros joudutaan vaihtamaan.

Varsinkin vanhojen talojen ullakoille on kerätty vuosikymmenten saatossa monenlaista tarpeetonta ja jopa haitallaista tavaraa ja sotkua. Eristeiden pinnalla voi olla kattohuopapalasia, muovia tai jotain sellaista, johon kosteus pääsee tiivistymään aiheuttaen jopa mikrobikasvustoa. Pieneläinten jätökset, ruokajemmat tai raadot eivät nekään ole harvinaisuuksia.

Kurkistamalla yläpohjaan nämäkin asiat selviävät. Itse sinne yläpohjaan ei tarvitse kiivetä, voit kutsua apuun Ekovillan asiantuntijan.

Mutta miksi valita Ekovilla lisäeristeeksi?

Ekovilla on erinomainen, lämmin eriste, jonka voi turvallisesti asentaa minkä tahansa muun eristemateriaalin päälle. Se sopii vanhan selluvillan ja purun kaveriksi, sillä se toimii kosteusteknisesti samalla tavalla. Lasi- ja kivivillaeristeiden lisäeristeenä Ekovilla täyttää saumakohdat ja parantaa myös yläpohjan kosteusteknistä toimintaa. Lisäksi Ekovilla on M1-päästöluokiteltu turvallinen ja kotimainen CE-merkitty eriste. Nimensä mukaisesti se on myös ympäristön kannalta vastuullinen valinta, aivan tutkitusti.

Lataa tästä eristeostajan tarkastuslista!

Sinua saattaa kiinnostaa myös:

Mitä M1-merkintä oikein tarkoittaa?

Eristeostajan muistilista – näillä vinkeillä onnistut